Jogurt powiniej stanowić składnik codziennej diety wszystkich powyżej 1 roku życia. Zalecany jest zwłaszcza ludziom nie tolerującym cukru mlecznego - laktozy, osobom w czasie kuracji antybiotykowej i podczas rekonwalescencji. Ze względu na wartości odżywcze i dietetyczne jugurt powinny spożywać również kobiety w ciąży oraz matki karmiące piersią. Jogurt trawiony jest 2-3 razy szybciej niż mleko słodkie, wiąze się to z tym, że białka w jogurcie w wyniku działania drobnoustrojów ulegają nadtrawieniu, dzięki czemu są bardziej podatne na działanie enzymów trawiennych. Jogurt naturalny - Bieluch, produkowany jest metodą zbiornikową wg francuskiej technologii. Charakteryzuje się szlachetnym smakiem i doskonałą konsystencją wyróżniającą go spośród innych jogurtów naturalnych. Jogurt ma szerokie zastosowanie kulinarne, używany jest m.in. jako dodatek do zup, sosów, deserów i sałatek. W swojej naturalnej postaci ceniony jest przez osoby stosujące diety, przede wszystkim ze względu na małą kaloryczność i brak cukru.