PAPILLON Roquefort Ser pleśniowy owczy

PAPILLON Roquefort Ser pleśniowy owczy
79,99zł

Roquefort Papillon PDO (Chroniona Nazwa Pochodzenia). Francuski ser podpuszczkowy dojrzewający z przerostem zielonej pleśni z pełnego surowego mleka owczego. Min. 52 % tłuszczu w składzie masy. Sucha masa min. 55%. Wytwarzany z mleka owczego ser Roquefort - kremowy, jedwabisty z wyraźnymi żyłkami niebieskiej pleśni. Ser o wyrazistym smaku, lekko słony - jest jednym z symboli kuchni francuskiej. Ser ten dojrzewa w jaskiniach, a Roquefort Papillon jest jednym z dwóch wiodących producentów (z ogólnej liczby siedmiu producentów sera Roquefort, stan z 2009 r.), którzy posiadają więcej niż jedną jaskinię. Cechy organoleptyczne: konsystencja/tekstura – wilgotna, lekko lśniąca; zapach/smak – wyraźny, intensywny, charakterystyczny dla mleka owczego i Penicilium Roquefortii. Składniki Surowe i pełne mleko owcze, sól, podpuszczka zwierzęca, kultury bakterii mlekowych, Penicillium roqueforti. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1572 kJ / 379 kcal Tłuszcz 32 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20 g Węglowodany 1,8 g w tym cukry 0 g Białko 21 g Sól 3,6 g Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od +1°C do +6°C. Producent/Dystrybutor Dystrybutor: Scawar Sp. z o.o. ul. Jutrzenki 156 02-231 Warszawa Inne informacje Wyprodukowano we Francji.

Czym są Cenyzywnosci.pl?

Zbieramy ceny na artykuły spożywcze w Polsce. Automatycznie idziemy za pośrednictwem sklepów internetowych i zbieraj ceny i oferty, aby łatwo dla wszystkich być inteligentnymi klientami.

Jeśli masz pytanie lub wkład, możesz skontaktować się z nami pod adresem hi@cenyzywnosci.pl .

Prywatność

Regulamin

Blog