Składniki przyprawy (czosnek (22 %), papryka słodka, GORCZYCA biała, kolendra, kminek, owoc jałowca, pieprz czarny, chili) sól zioła (majeranek (5 %), rozmaryn) kwas: kwas cytrynowy Zalecenia dla alergików Seler Może zawierać Zboża zawierające gluten Może zawierać Jaja Może zawierać Mleko Może zawierać Gorczyca Zawiera Soja Może zawierać Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 880/211 (kJ/kcal) Tłuszcz 6,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g Węglowodany 21 g w tym cukry 2,7 g Białko 9,6 g Sól 37,9 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 880.00000 Wartość energetyczna (kcal) 211.00000 Tłuszcz (g) 6.70000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.70000 Węglowodany (g) 21.00000 w tym cukry (g) 2.70000 Białko (g) 9.60000 Sól (g) 37.90000 Kraj Kraj pochodzenia Polska Cechy z naturalnymi składnikami z czosnkiem i majerankiem bez dodatku glutaminianu monosodowego Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Kontakt McCormick Polska S.A. Adres kontaktowy Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Adres zwrotny McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Waga Waga brutto 22 Marka Kamis Dodatki Dodatek MSG Nie zawiera Format oznakowania alergenów Wielkie litery Średnia miara Średnia miara (e) Dodatkowe informacje Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 20 Pochodzenie Tekst dowolny o pochodzeniu Wyprodukowano w Polsce Rozmiar opakowania 20 Rodzaj opakowania Typ Torebka Rodzaj materiału opakowania Oznaczenie materiału 81 - Papier i tektura/plastik Przepisy Aromatyczna karkówka Przygotowanie 15 min Gotowanie 55 min Porcje 4 Składniki: 1 kg karkówki wieprzowej 1 opakowanie Przyprawy do karkówki Kamis 2 duże cebule pokrojone w plastry 50 g masła 2 duże pomidory 2 łyżki posiekanej mięty 150 ml gęstego jogurtu 2 łyżki soku z cytryny sól do smaku 1. Karkówkę pokrój na 4 grube plastry, oprósz przyprawą, odstaw na 1 godz. 2. W rękawie do pieczenia rozłóż cebulę, ułóż na niej plastry karkówki, na każdym połóż plasterek masła, szczelnie zawiąż. 3. Karkówkę piecz ok 55 min. w temp. 185°C. 4. Sos jogurtowy: pomidory sparz we wrzątku, obierz, wytnij gniazda nasienne, pokrój w średnią kostkę, dodaj miętę, jogurt, sok z cytryny, szczyptę soli, wymieszaj, odstaw do lodówki. 5. Karkówkę podawaj z sosem jogurtowym. Przyprawę do karkówki możesz również użyć do karkówki pieczonej w całości, oraz na grillu. Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa do karkówki. Mieszanka przyprawowa. Marka standaryzowana Marka Kamis Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów