RANA Tortellini z grzybami (świeże) Świeży makaron jajeczny z nadzieniem z borowików. Składniki Nadzienie 53%: ricotta (serwatka, mleko, sól), borowiki 9% (Boletus edulis i serwatka w proszku, olej słonecznikowy, błonnik roślinny (cykoria i pszenica), bułka tarta (mąka pszenna miękka, woda, sól, drożdże), mleko, śmietana, Ser Parmigiano Reggiano ChNP*, masło, mąka ryżowa, naturalne aromaty, sól, borowiki rehydratyzowane 6% (woda, borowiki suszone 33%), natka pietruszki, ziemniaki. Makaron 47%: mąka z pszenicy miękkiej, jajko 30%, kasza manna z pszenicy durum. Informacje dla alergików Może zawierać orzechy, ryby, skorupiaki, gorczycę, soję, mięczaki i seler. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1127 kJ / 269 kcal Tłuszcz 9,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,4 g Węglowodany 33 g w tym cukry 6,3 g Błonnik 6,2 g Białko 9,5 g Sól 1,4 g Metoda przygotowania Gotować przez 2 minuty w dużej ilości wrzącej, osolonej wody, odcedzić i przyprawić do smaku. Warunki przechowywania Przechowywać w lodówce w temperaturze od +4°C do 6°C. Należy spożyć w ciągu 3 dni od otwarcia opakowania. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Producent/Dystrybutor Pastificio Rana S.p.A. Via Pacinotti, 25 - 37057 San Giovanni Lupatoto (VR) Italia Wyprodukowano w fabryce w: Via Pacinotti, 25 - 37057 San Giovanni Lupatoto (VR), Italia